Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vuitena edició del JOVERD portarà més d’un miler de joves castellers a Cal Figarot

Els Verds calculen que el JOVERD d’aquest any comptarà amb la presència de més de 1.200 participants de 9 instituts i escoles diferents, un més que l’any passat.

Els Castellers de Vilafranca ultimen els darrers detalls per celebrar la vuitena edició del JOVERD, un certamen que el proper dissabte 18 de març portarà alumnes de diferents centres educatius a Cal Figarot per fer-hi castells.

L’objectiu del JOVERD és apropar la colla als més joves i ser una forma d’entrada per a tots aquells qui ho desitgin. Els organitzadors reafirmen el compromís de la colla amb aquest projecte i destaquen els bons resultats que ha comportat al llarg dels últims anys. La idea és que les taules de puntuació premiïn més el treball en equip que no pas l’alçada dels castells.

El JOVERD té una continuïtat al llarg del curs, ja que es fan tallers castellers a molts centres de la comarca. Es tracta d’una iniciativa que s’ha arrelat a les escoles i instituts i que està generant interès també fora de la comarca.

Des dels Castellers de Vilafranca expliquen que els directors dels diferents instituts participants valoren molt positivament la iniciativa perquè consideren que és una forma ideal per transmetre uns valors educatius com l’esforç i el treball en equip.

La colla constata que el JOVERD és una porta d’entrada de molts joves a la colla, tot i que no existeix cap mecanisme d’entrada directe i són els propis joves els que s’acosten a Cal Figarot després d’haver participat al concurs.

El JOVERD va ser premiat durant la Nit de Castells com la millor “Iniciativa Social” del món casteller aquesta temporada.

D’altra banda, un any més, els Castellers de Vilafranca també organitzen el concurs de cartells pel JOVERD. Enguany, la novetat principal és que qualsevol alumne menor d’edat pot presentar les seves propostes. Els cartells que participin al Concurs s’hauran de lliurar el dimarts 14 de febrer a Cal Figarot durant la tarda, de sis a dos quarts de nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: