Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca assoleix el seu rècord històric d’habitants, a la ratlla dels 40.000

Tot i el descens de la població estrangera, que continua minvant en aquests darrers anys, la capital de l’Alt Penedès se situa en els 39.779 habitants a 1 de gener de 2017.

El regidor de Serveis Centrals, Aureli Ruiz, comentava que l’anterior màxim històric era de l’any 2011, quan es va iniciar una tendència a la baixa coincidint amb els anys més durs de la crisi econòmica. En aquell moment Vilafranca va assolir els 39.777 habitants.
Des de 2014 Vilafranca ha anat recuperant habitants lentament, per exemple a 1 de gener de 2017 hi ha 52 persones més que l’any anterior. De les dades que s’han fet públiques s’aprecia també que la vila recull una tendència al creixement de l’edat mitjana dels seus habitants, un fet que és força generalitzat a nivell de Catalunya. Així, la població de 65 anys o més representa el 17’3% de la població, amb un increment del 2’4% respecte l’any anterior. També per exemple és remarcable que hi ha 11 persones que tenen 100 anys o més, quan l’any passat n’eren 7. Per contra, la població de menors de 15 anys a Vilafranca es manté més o menys igual que l’any anterior, i representa el 17’5% dels habitants.
Pel que fa a la procedència de les persones que arriben a Vilafranca, s’ha detectat en els darrers anys un increment de persones de municipis de la mateixa comarca o de comarques properes; fins i tot de l’àrea metropolitana de Barcelona.
Per contra, s’aprecia que continua el descens de població estrangera.
D’altra banda, Aureli Ruiz comenta que hi ha una certa preocupació per el fet que a Vilafranca hi ha a disposició pocs habitatges que puguin facilitar que la gent jove s’hi instal·li. Apuntava que des de l’Ajuntament busquen poder oferir opcions per millorar aquesta situació.
Ruiz també explica que tenen la sensació que la tendència que s’havia detectat fa alguns anys de persones de Vilafranca que marxaven a viure a municipis de la comarca s’ha frenat i no creix. La causa podria ser el fet que l’oferta de serveis i infraestructures que ofereix Vilafranca la fan cada cop més atractiva a l’hora d’instal·lar-s’hi enfront l’opció d’anar a viure a municipis més petits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: