Diumenge, 28 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PDeCAT referma el seu compromís amb el Penedès i aposta per una capitalitat compartida

En un acte al Castell d’Olèrdola representants de les quatre comarques refermaven el consens per una capitalitat compartida entre les quatre capitals aprofitant la vertebració del territori.

El Castell d’Olèrdola ha acollit aquest divendres al matí un acte de la Federació Penedès del Partit Demòcrata Català, el PDeCAT, per celebrar la recent incorporació del Penedès a la llei de Vegueries. Amb la presència de representant de la formació arreu del Penedès, amb alcaldes, regidors i càrrecs públics tant de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i els municipis de l’Anoia que conformen la Vegueria, s’ha llegit un comunicat en què la formació ha fet explícit un cop més el seu suport a la Vegueria.
El president de la Federació Penedès del PDeCAT, Jaume Casañas, remarcava sobre tot el compromís i el necessari impuls que s’ha de donar al desplegament del Pla Territorial i implementar al màxim possible el que es pugui desplegar de la llei de Vegueries, que ara per ara recordem-ho no s’aplica.
Casañas comentava que entre els reptes més importants hi ha acabar el Pla Territorial, i després establir les estratègies del territori per la descentralització administrativa de la Generalitat.
Des del PDeCAt consideren que el Penedès té les seves particularitats, i una estructuració del territori amb quatre capitals potents que s’han de valorar. D’aquesta manera es fa una aposta per una capitalitat compartida, fugint del centralisme polític actual, i que es considera no hauria de ser un problema.
Casañas reconeixia també que caldrà fer molta pedagogia en aquest sentit, explicant que la Vegueria ha de ser una eina de gestió política que fins ara no hi era. Una eina que s’ha de saber utilitzar per donar respostes a les necessitats de la gent del territori.
Des del PDeCAT s’ha fet aquest acte de refermar el seu compromís amb el territori al mateix Castell d’Olèrdola on ja el 23 de Maig de 2016 van fer una crida a favor del reconeixement del Penedès com a Vegueria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: