Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació d’ADF Penedès Garraf està interessada en adquirir un robot desbrossadora

Dissabte es va fer una demostració pràctica de funcionament d’una màquina robot desbrossadora teledirigida a Guardiola de Font-rubí.

L’acte va estar organitzat per la Federació ADF Penedès Garraf i tenia l’objectiu de mostrar el que és capaç de fer aquest robot. Es tracta d’una màquina per treballar per dins del bosc entre els arbres amb terrenys abruptes i diferents inclinacions, i capaç de desbrossar diferents tipus de combustibles. Serveix tant per a treballs preventius com per treballs en la mateixa extinció d’incendis forestals. És un sistema pioner en la gestió del combustible forestal potencial per evitar incendis. En aquest cas, la demostració de dissabte la va fer una firma catalana, l’empresa Vallfirest.

Per part de les ADFs estan interessats en adquirir aquest robot i sembla que la demostració els va convèncer bastant.

A la demostració també estava present la presidenta de la Mancomunitat Penedès – Garraf, Rosa Huguet, que va comentar la importància de que s’atenguin les necessitats dels diferents cossos de seguretat.

 

Huguet va parlar de la intenció dels diferents municipis de treballar en una de les grans problemàtiques pel que fa a seguretat ciutadana com és el fet de que els boscos no estiguin prou nets i això augmenti les probabilitats d’incendis forestals. Ara, el proper pas, és presentar a la Mancomunitat la proposta d’adquisició d’aquest robot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: