Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Col·lectiu Ronda informa als afectats per les clàusules sòl sobre com actuar.

L’advocat del Col·lectiu Ronda, Carles Perdiguero, va omplir aquest dimarts l’Escorxador amb l’objectiu d’assessorar sobre com recuperar els diners abonats de més com a conseqüència de la clàusula sòl

El passat més de desembre, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va dictar una important sentència que imposava a les entitats financeres espanyoles l’obligació de retornar la totalitat dels diners obtinguts indegudament com a conseqüència de l’efecte de l’anomenada clàusula sòl de la hipoteca. Aquesta clàusula és una limitació imposada pels bancs a les possibles fluctuacions del tipus d’interès en el cas de les hipoteques de tipus variable referenciades a l’Euribor, l’IRPH o qualsevol altre índex de referència. Bàsicament, la clàusula sòl establia un tipus d’interès mínim que el client hauria de pagar tot i que la suma del variable més l’índex de referència fos menor. Suposava, per tant, una garantia d’uns ingressos fixes per a la banca en cas de descens de l’Euribor o l’IRPH.

 Hi ha una altra sentència del Tribunal Suprem que diu que les despeses d’escriptura, de registre i de l’impost de transmissions patrimonials han de ser pagades per l’entitat bancària o, com a mínim, repartides equitativament entre les dues parts.

Des del Col·lectiu Ronda encoratgen a tots els afectats a que presentin aquestes reclamacions davant de la seva entitat bancària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: