Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Figarot acollia aquest dijous una nova jornada de donació de sang i de plasma.

El Banc de Sang i Teixits es va instal·lar aquest dijous a la tarda al Figarot per rebre les donacions de sang i de plasma dels vilafranquins i penedesencs.

Concretament 31 persones van donar sang i 8 persones es van animar a donar plasma. Des del Banc de Sang i Teixits es mostraven molt satisfets amb com s’havia desenvolupat la jornada.

 Recordem que a principis d’any es va fer una crida urgent a tots els donants degut a que les reserves estaven molt baixes després de les festes de Nadal. Però segons comenta el metge del Banc de Sang i Teixits, Joan Gisbert, tot i que sempre cal sang, ara per ara s’han recuperat les reserves.

 

Gisbert també ha volgut recordar perquè és necessari fer donacions de sang.

 

Cal recordar també, que des de fa un temps ja, en les campanyes de donació de sang que es fan a Cal Figarot també es pot donar plasma. És un espai idoni ja que es necessita un sistema especialitzat que les unitats mòbils no tenen.

El plasma és un component de la sang que intervé en múltiples processos metabòlics bàsics per l’organisme. És utilitzat per elaborar concentrats específics de proteïnes que constitueixen el tractament de diverses malalties: l’hemofília i altres defectes de la coagulació, immunodeficiències amb risc de patir múltiples infeccions greus, trombosis i altres.

El sistema de donació de plasma és diferent al de sang ja que es tracta d’un circuit tancat en el que la sang surt i torna a entrar al nostre cos fins que s’extreu aquest component anomenat plasma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: