Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquesta setmana s’ha iniciat a Vilafranca una nova edició del programa Joves per l’Ocupació

Aquesta setmana s’ha iniciat a Vilafranca una nova edició del programa Joves per l’Ocupació

Un programa de formació que s’adreça a joves en situació d’atur, i que se centre en l’especialitat de Serveis auxiliars d’estètica i en l’especialitat d’Operacions bàsiques de restaurant i bar.

Dilluns començava un nou curs del programa Joves per l’Ocupació del Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, una acció que es porta executant des de la primera convocatòria del programa en l’any 2012. Enguany i seguint les especialitzacions dels dos darrers cursos, 15 joves es formaran en l’especialitat de Serveis auxiliars d’estètica i 15 joves més en l’especialitat d’Operacions bàsiques de restaurant i bar. Ambdues formacions tenen una durada de 240 hores de formació professionalitzadora i 60 hores més de formació en competències transversals, essencials per al desenvolupament de qualsevol professió.
Es tracta d’un programa amb un alt component pràctic, que aplica l’aprenentatge productiu com a metodologia pedagògica de base permetent acollir i formar al jove des d’una òptica ocupacional tot posant especial èmfasi en les seves capacitats i competències tant tècniques com personals.
Joves per l’Ocupació és un programa adreçat a joves d’entre 16 i 25 anys o fins i tot de 30 anys en cas de persones amb certificat de discapacitat. En tots els casos han de trobar-se en situació d’atur laboral. El programa té per objectiu millorar la seva formació proporcionant-los la qualificació professional i les competències bàsiques personals que els permetin, d’una banda, el retorn al sistema educatiu, i per altre banda, una ampliació de les oportunitats d’inserció i incorporació al mercat laboral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: