Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquest dijous es farà una xerrada col·loqui sobre l’efecte de les mines al Sàhara Occidental

Aquest dijous es farà una xerrada col·loqui sobre l’efecte de les mines al Sàhara Occidental

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès presenta la xerrada col·loqui sobre “l’efecte de les mines al Sàhara Occidental”, que anirà a càrrec de Daha Bulahi, responsable de l’ASVM i de Jaume Clavé.

L’acte se celebrarà aquest dijous a les set de la tarda, a l’Escorxador de Vilafranca.

Les víctimes de les mines i els artefactes explosius són una realitat quotidiana als territoris dels Sàhara Occidental alliberats pel Front Polisario, especialment en escenaris bèl·lics o a l’entorn del mur defensiu del Marroc. Recentment ha mort una nena de 12 anys en explotar-li una mina antitanc. Es tracta d’un mur defensiu de 2.700 km construït pel Marroc, que està format per unes grandioses construccions ben fortificades, minades i custodiades per uns 165.000 soldats amb un gran arsenal bèl·lic relativament sofisticat. Els murs s’han creat per defensar-se dels atacs constants dels sahrauís i divideix en dos territoris el Sàhara Occidental, consumant l’ocupació del Marroc per la força del territori sahrauís. El mur ha tingut repercussions nefastes en tots els àmbits de la vida de la població sahrauí, creant així diferents efectes. Els organismes internacionals xifren que hi ha entre 7 i 10 milions de mines a l’entorn del mur.

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès fa anys que col·labora amb l’Associació Sahrauí de Víctimes de les Mines. Actualment dóna suport a la creació cooperatives familiars de cria d’ovelles, amb les víctimes de les mines.

 

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: