Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots rebran el premi Baròmetre Casteller dissabte en el marc de la Nit de Castells

Una vuitantena de colles castelleres participaran a la Nit de Castells, dissabte al Centre Cultural de Valls, i que servirà per lliurar els dotze premis instaurats per la Revista Castells

L’acte és una iniciativa de la revista, i està organitzat per la mateixa publicació, l’Ajuntament de Valls, la Xarxa de Comunicació Local i TAC 12. Entre les colles que assistiran a la Nit hi ha la pràctica totalitat de les 9, de 8 i de 7 pisos, llevat de les més allunyades geogràficament.
La gala es podrà seguir en directe per Vilafranca Televisió, a partir de les 9 de la nit de dissabte. L’acte comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila.
El Consell Assessor de la Revista Castells atorga quatre premis: a la Trajectòria, a la Iniciativa social, a la Plaça de la temporada i L’aleta, a una acció relacionada amb la canalla; els cronistes castellers decideixen el Moment casteller de la temporada i la campanya de comunicació sobre castells més original i notòria; els presidents de les set colles que l’any passat van fer gamma extra atorguen el premi a la Colla de la temporada i a la millor fotografia en la categoria professional; la Coordinadora de Colles Castelleres dóna el premi descarregat a una colla que s’hagi distingit per la seva seguretat sense renunciar a la progressió, mentre que la Direcció de la Revista Castells lliura el títol d’Ambaixador Castells i el Premi Especial Nit e Castells. Per votació popular s’escull la fotografia de la temporada en el concurs convocat per la Revista Castells a través de la seva pàgina de Facebook en el qual han votat prop de 12.000 persones.
Finalment també es lliurarà el premi Baròmetre Casteller, que reconeix les colles que durant la temporada 2016 han completat per primer cop un castell de 8 o de 9. Entre aquestes hi ha els Xicots de Vilafranca, que van descarregar el seu primer castell de 9 la passada temporada. Aquest premi té un basant solidari, ja que es lliura en el seu nom un palet de menjar cedit per Gallina Blanca a alguna entitat o ONG. En el cas dels vilafranquins, aquesta donació de menjar anirà a El Rebost Solidari de l’Associació Ressò de la capital de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: