Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum ha incrementat en 3000 les visites a les seves activitats en el darrer any

Els responsables del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya han donat a conèixer el balanç de les seves activitats de l’any 2016 i han presentat els projectes per el 2017.

El Vinseum va rebre l’any passat 29.616 usuaris, una xifra molt semblant a la de l’any anterior, però en canvi van augmentar de forma notable els assistents als actes culturals promoguts pel museu. Amb un increment de 3.000 persones. Un altre dels aspectes en el que s’ha millorat de forma clara ha estat en la visita de públic escolar, amb un increment en el darrer any de 1.000 alumnes, el que suposa un augment del 75%. En aquest aspecte el director del Vinseum, Xavier Fornos, explica que es continuarà treballant aquest any.

Respecte a altres dades de balanç de l’any passat també cal destacar l’augment dels visitants a les exposicions temporals, amb 800 visitants més, arribant a un total de 7.000 persones que han passat per alguna de les sis exposicions que hi va haver al llarg de l’any.
Del conjunt d’entrades a l’exposició estable un 57% han estat de pagament i la resta gratuïtes. I respecte a l’origen dels visitants en els darrers dos anys, 2015 i 2016, han augmentat de manera considerable el nombre d’estrangers, que se situa al voltant dels 1.500 visitants anuals.
Els visitants estrangers són un 17% del total, molt per sobre dels visitants d’altres indrets de l’Estat Espanyol, que suposen el 6%. Els visitants del Penedès-Garraf són el 37% i de la resta de Catalunya un 40%.

D’altra banda el responsable d’activitats culturals del Vinseum, Jordi Ribas, ha explicat quina és l’oferta prevista per aquest any. En primer lloc s’insistirà en reforçar els aspectes d’educació i relació amb el públic escolar i familiar. Continua en marxa el programa pilot d’Escola Amiga, assajant noves fórmules de relació amb les escoles de la vila i la comarca. Per exemple amb noves dinamitzacions de l’exposició permanent i impulsant encara més el Most a les escoles, dins del festival Most. També es vol potenciar la Vinya de Vinseum, una vinya propietat de l’Ajuntament de Vilafranca ubicada a la zona esportiva. D’altra banda el museu vol continuar potenciant exposicions temporals. Fins al març continua oberta la mostra “Abans de la vinya”. A l’agost s’acollirà una mostra de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya titulada “Els paisatges a taula” i pel darrer trimestre de l’any es prepara una mostra audiovisual del cineasta Pep Puig sobre el pagès del Penedès.

També des del Vinseum es continuaran promovent viatges per conèixer terrtiori o activitats que fomentin la reflexió i el diàleg amb arts vinculades al vi, com la literatura, la música o el cinema. El nou president del Vinseum, Joan Tarrada, felicita a l’equip tècnic per la gran oferta que plantegen.

Tarrada està acabant de confeccionar l’equip de la nova junta del museu, que es donarà a conèixer aquest proper mes de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: