Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca està treballant en un projecte de moneda social lligat al concepte d’energia

Es tracta d’un projecte innovador a nivell de ciutat, que podria obtenir finançament europeu quan es desenvolupi. La intenció és incentivar estalvi energètic lligant-lo a la moneda social.

El tinent d’alcalde de l’ajuntament de Vilafranca, i regidor de Planificació, Innovació i Acció Territorial, el socialista Francisco Romero, ha explicat en el decurs d’una entrevista a l’espai el Contrapunt, que estant treballant en un projecte de moneda social, però portada al concepte d’energia i al camp social. Un projecte innovador a nivell de ciutat, i que per aquest concepte podria aconseguir finançament europeu.
Romero parlava d’altres projectes com per exemple el de vinyes per calor del programa Life, que s’ha prorrogat aquest 2017. En aquesta nova proposta que s’està treballant la idea seria buscar incentius per els veïns que més estalviïn en temes relacionats amb el consum d’energia, aigua per exemple; però també beneficis per la gent que dedica el seu temps al voluntariat i que podrien aconseguir amb aquesta moneda social beneficis d caire social i cultural.
El regidor, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, parlava d’aquests programes europeus com a una possibilitat en la què Vilafranca ja té experiència per aconseguir diners d’Europa que ajudin a millorar també la situació dels ciutadans de la capital de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: