Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat el pla de millora i manteniment de camins municipals a l’Alt Penedès

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha presentat aquest dijous a Santa Fe del Penedès el programa de millora i manteniment de camins municipals de la Diputació.

La Diputació destinarà 973.000€ aquest mandat a la millora i manteniment de camins municipals de la comarca de l’Alt Penedès, concretament a l’arranjament de 45 camins, gràcies a la sol.licitud que han fet 23 ajuntaments dels 27 que hi ha a l’Alt Penedès.

Per aquests 45 camins de l’Alt Penedès circulen una mitjana de 7.600 vehicles diaris que es beneficiaran d’aquesta millora, i que a més donen accés a 76 nuclis de població aïllats, unes 229 masies disseminades i a més de 500 accessos a explotacions agràries.

La Diputació ha escollit Santa Fe del Penedès per explicar el pla de camins, donat que és un dels municipis més petits de la província. En aquest cas l’ajuntament ha demanat arranjar el Camí de les Costes, única connexió amb el municipi veí de la Granada, exceptuant la carretera.

L’alcalde, Jordi Rius, assenyala que l’objectiu és arranjar el camí, però no per convertir-lo en carretera, sinó per a un us de vianants o de bicicletes.

El programa de millora i manteniment de camins municipals de la Diputació es va iniciar l’any passat amb l’anunci i recollida de peticions i comença a portar-se a la pràctica a partir d’aquest any i fins el 2019. El diputat Jordi Fàbrega reconeix que molts municipis volen aplicar-lo el més aviat possible i apunta que hi ha la possibilitat, per a aquells municipis que tinguin liquiditat, de fer les obres ara i rebre més endavant l’aportació econòmica de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: