Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local engega una campanya de control dels sistemes de seguretat passiva en vehicles

Els controls se centraran en la utilització de cinturons de seguretat en els cotxes, sistemes de retenció infantil i finalment l’ús de casc en les motos.

Al llarg d’aquesta setmana la Policia Local de Vilafranca, de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit, realitzarà una campanya de control dels sistemes de seguretat passiva dels vehicles: utilització dels cinturons de seguretat tant del conductor com dels ocupants del vehicles, ús dels sistemes de retenció infantil i la utilització del casc en les motos.
Aquestes campanyes s’efectuen a nivell de Catalunya amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària de Catalunya, tant urbana com interurbana i, en aquest cas concret, reduir la lesivitat dels implicats en accidents.
Segons les dades del Servei, l’ús del cinturó de seguretat i el casc redueix en un 50% la gravetat de les lesions. Així mateix, augmentar en un 95% l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció per a infants reduiria 150 víctimes mortals l’any a Catalunya. D’altra banda, tot i que les motocicletes representen un 10% del parc de vehicles a Catalunya, estan implicades en un 30% dels accidents amb víctimes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: