Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pagesos de l’Alt Penedès reivindiquen “la dignitat de la pagesia”

La marxa culmina a l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona, amb la trobada de tots els tractors que participen a la marxa.

Amb el lema ‘Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia’, el sindicat ha convocat la pagesia de tot Catalunya i la societat civil en general a participar a la Marxa Pagesa que des d’aquest dijous i fins demà dissabte transcorre des de diversos punts del territori. La marxa culmina a l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona, amb la trobada de tots els tractors que participen a la marxa. Seran uns 400, segons fonts del sindicat agrari.

A Vilafranca, prop d’una trentena de tractors han arribat aquest matí pels voltants de les onze del migdia per concentrar-se a l’esplanada del costat de l’Hospital Comarcal. Procedien de Sant Sadurní d’Anoia, on s’ha fet la trobada de pagesos dels municipis del nord de la comarca. Allà s’han trobat amb l’alcaldessa per lliurar-li el manifest amb les seves reivindicacions. La mateixa acció s’ha produït a Vilafranca, on els pagesos han estat rebuts per l’Alcalde Pere Regull. L’Ajuntament de Vilafranca va aprovar aquest dimarts per unanimitat una moció de suport a la marxa.

Amb la mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per “renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític que viu Catalunya”.

L’entrada de la comitiva a Vilafranca ha coincidit amb un gran xàfec. Les condicions meteorològiques d’aquests dies poden fer minvar la participació a la marxa. Sobretot en el cas dels pagesos que tenen tractors sense cabina.

Tot i el mal temps, des d’Unió de Pagesos estan satisfets amb la resposta dels propis pagesos i amb el ressò que està tenint l’acció fins al moment.

Unió de Pagesos espera reunir una cinquantena de tractors a l’Alt Penedès quan s’afegeixin els pagesos del sud de la comarca. Al polígon Clot de Moja es trobaran amb la columna que procedeix de Tarragona i enfilaran per la Nacional 340 fins Molins de Rei per continuar posteriorment la seva marxa fins arribar a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: