Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha estat nomenat fill predilecte de Torrelles de Foix

El ple de l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha aprovat provisionalment aquest dimarts en sessió extraordinària la concessió del títol de fill predilecte al bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo.

És la primera vegada que l’Ajuntament concedeix aquesta distinció honorífica a un veí del municipi.

L’Ajuntament està tancant amb el bisbat l’agenda de Francesc Pardo per concretar la data de celebració de l’acte de concessió del títol de fill predilecte de Torrelles de Foix.

Tot i la seva dilatada trajectòria i responsabilitats allunyades de Torrelles, Pardo ha continuat sempre molt vinculat al seu poble d’origen i els seus veïns i veïnes. Amb aquest nomenament, l’Ajuntament pretén homenatjar una de les personalitats més destacades del municipi i reforçar encara més si cal el lligam personal i sentimental  del bisbe amb Torrelle.

Francesc Pardo i Artigas va néixer a Torrelles el 26 de juny de 1946. Va entrar al Seminari Menor de Barcelona; després va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Major. Va obtenir la llicència en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

El 1973 va ser ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca.  El 16 de juliol de 2008, el Papa Benet XVI el nomenà bisbe de Girona.

Va rebre l’Ordenació Episcopal el 19 d’octubre del mateix any a la Catedral de Girona, prenent possessió de la diòcesi el mateix dia. És també autor de diversos articles publicats a revistes especialitzades de pastoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: