Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

30 espectacles de gran qualitat a Cal Bolet i l’Auditori

Aquest dimarts al vespre es van presentar, en un acte conduït per l’actriu Clara Cols, els espectacles que es podran veure a Cal Bolet i a l’Auditori de febrer a juny.

Seran una trentena de propostes: 24 per al públic adult i 6 per al públic familiar. Dels 24 espectacles per a adults, hi ha 8 obres de teatre, 14 concerts, 1 espectacle de dansa i 1 proposta multimèdia.

L’any 2016 van passar pels espectacles de Cal Bolet i l’Auditori prop de 22.000 espectadors, entre públic adult, familiar i escolar. Aquest 2017 comença amb bones expectatives i més de 3.500 Amics de Cal Bolet i l’Auditori. També continua l’Apropa Cultura, per acostar els espectacles a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió.

Durant la temporada de febrer a juny, en l’apartat musical destaquen els noms del cantautor Paco Ibáñez, els duets Belda i Sanjosex i Chicuelo i Marco Mezquida, l’acordionista Kepa Junquera, la pianista Clara Peya, Maika Makovski amb el Brossa Quartet de Corda o El Petit de Ca l’Eril, que va actuar durant l’acte de presentació. Pel que fa al teatre, es podran veure produccions basades en els clàssics com ‘Les dones sàvies’ de Molière de la companyia El Maldà o ‘L’hostalera’ de Goldoni que presenta La Perla 29 en la versió de Pau Carrió, qui va ser també present a l’acte.

Els clàssics conviuran amb el teatre contemporani de la Flyhard, que porta a Vilafranca dues obres: ‘L’última nit del món’ i ‘El niño de la tele. A més hi haurà altres obres com ‘Un obús al cor’, ‘Pretty’ o ‘Blanca desvelada’.

La dansa serà present amb una interessant proposta social, ‘+ 45’ de la Companyia Sebastián García Ferro, protagonitzada entre altres per dos ballarins vilafranquins, Olga Álvarez i Joan Palau. El repartiment de ballarins es completarà amb 40 figurants que seran seleccionats i preparats prèviament entre les persones majors de 40 anys que ho desitgin.
L’espectacle multimèdia, amb vídeo en directe i objectes, és ‘Birdie’, de l’Agrupación Señor Serrano. Una altra proposta multidisciplinar serà ‘Pere i el Llop’, amb la dansa urbana de Brodas Bros i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Pel que fa als espectacles familiars, la Xarxa porta les titelles de ‘Jai, el mariner’ o el musical ‘Les princeses també es tiren pets’, entre altres propostes. El servei de cultura també ha programat, per als més petits, l’espectacle ‘Núvols amb nadons’.

La música clàssica, com sempre, no faltarà dins l’oferta cultural de Vilafranca. I, com ha passat els darrers anys serà l’Orquestra de Cambra del Penedès l’encarregada d’acostar la clàssica a un públic ampli a través de diversos concerts com el de les àries de Mozart, amb les cantants líriques Anna Alàs i Maria Hinojosa o la Sonata de Primavera de Beethoven amb la violinista Laura Rafecas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: