Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola aprova definitivament les ordenances fiscals i estudiarà rebaixar l’IBI

Olèrdola aprova definitivament les ordenances fiscals i estudiarà rebaixar l’IBI

En sessió extraordinària de ple l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat de manera definitiva les ordenances fiscals per al 2017, i crear un comissió d’estudi per rebaixar l’IBI.

En sessió extraordinària de ple celebrada dijous 22 de desembre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat de manera definitiva les ordenances fiscals per al 2017. Amb els vots a favor d’APO i els vots en contra de CiU i ERC, s’acordava aquesta aprovació un cop desestimada una al·legació presentada per ERC que proposava rebaixar l’IBI. ERC demanava que el gravamen de l’IBI a Olèrdola passés a ser del 0.71 enlloc del 0.75, situant-se en la mitjana dels municipis de la comarca.
El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, exposava que una mesura d’aquesta magnitud no es podia prendre en quinze dies i assenyala que l’augment de l’IBI era fruit de l’actualització d’uns valors cadastrals que no s’havien revisat des de l’any 88. Serramià també assenyalava que l’Ajuntament volia recuperar els serveis que en època de crisis s’han hagut de rebaixar. Amb tot, es va obrir la porta a que més endavant es pugui rebaixar l’IBI i per això va convidar a l’oposició a participar en una comissió d’estudi per a valorar fórmules per a poder-ho aplicar. Els dos grups de l’oposició van acceptar l’oferiment.
La regidora portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró, va valorar que existia marge per a la reducció del gravamen, tenint en compte que hi ha partides que no s’apliquen i que hi ha 500.000 euros a termini fix. Des del govern es va voler recordar que el romanent no es pot fer servir per a despeses corrents.
El portaveu del grup de CiU, Josep Sánchez, es mostrava d’acord amb els raonaments d’ERC i valorava que estàvem davant d’una pujada encoberta d’impostos encara que el gravamen no s’hagi modificat.
El ple també va aprovar, amb els vots en contra de CiU i d’ERC i els vots a favor d’APO, la modificació del pla estratègic de subvencions 2016-2018. El canvi comporta que l’àmbit de joventut s’incorpora a cultura i que les subvencions per atenció a infància varien d’eix i passen a estar ubicades dins serveis socials. L’oposició va coincidir en lamentar que les noves bases que regulen el procediment d’atorgament de subvencions s’haguessin aprovat en Junta de Govern el dilluns i no s’haguessin tractat en ple.
El ple també va comportar resoldre errors materials inclosos en la Relació de Llocs de Treball i desestimar l’al·legació d’un treballador, coordinador dels agents municipals, que reclamava augmentar la seva categoria professional d’acord amb la llei de policies. El govern va indicar que a aquest treballador no se li pot aplicar aquesta llei, perquè és vigilant i no policia. També s’indicava que no té motiu l’al·legació perquè aquest lloc no s’havia modificat.
Des d’ERC es criticava el raonament de no poder al·legar perquè el punt concret de l’al·legació no s’havia modificat. Xavier Serramià va indicar que tenia tot el dret de presentar l’al·legació, una altra cosa és que aquesta al·legació s’avingui a dret.
CiU valorava que no s’havia acreditat que les al·legacions no tinguessin cap justificació i es va assenyalar que en alguns àmbits, com el règim de sancions que poden rebre els agents municipals, sí que se’ls hi aplicaria allò que diu la llei de policies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: