Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Llavina ha presentat el poemari Filtracions d’Àlex Susanna

Vilafranca ha acollit la presentació del poemari “Filtracions, poesia de la quotidianitat” d’Àlex Susanna, i editat per Proa.

L’acte es va celebrar divendres passat a càrrec del poeta Jordi Llavina a l’Agrícol. Un acte que comptava amb la col.laboració de la Secció literària de l’Agrícol, l’Editorial Proa i la llibreria La Cultural.

Filtracions, publicat dins la Col·lecció Ossa Menor, és un nou recull de poemes d’Àlex Susanna, on es retroben l’ampli ventall de motius i pretextos, sovint agosarats de tan prosaics, que sol caracteritzar la seva obra.

Jordi Llavina va començar a admirar i conèixer l’obra de Susanna el 1986 i posteriorment van fer amistat personal, quan el poeta es va traslladar a viure a Gelida, el poble de Llavina.

L’autor i crític penedesenc és, possiblement, qui més coneix l’obra de Susanna. I del nou volum en destaca la coherència.

Per la seva banda l’Àlex Susanna assenyala que ja feia 5 anys que no publicava poesia. Filtracions és, en les seves paraules, la collita dels millors poemes que ha estat capaç de fer en aquests darrers anys i que han timgut un temps de barrica.

Utilitzant una altra metàfora parla dels continguts, que tene paisatges molt variats, talment com l’obra d’un pintor.

Àlex Susanna presenta la poesia com a reflex, reflexió, crítica i, sobretot, celebració de la vida.

Des de notes de viatge, fins a homenatges a Vinyoli o Philip Roth, Bach o Strauss, passant per poemes més íntims i descarnats, tot el llibre traspua aquell gust per esprémer la vida, i dotar-la de sentit, que sempre ha caracteritzat aquest autor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: