Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Bolet es va omplir en suport als refugiats

El teatre Cal Bolet es va omplir en l’acte organitzat per les ONG’s de Vilafranca i comarca de suport als refugiats.

L’acte es va fer arran de l’objectiu de les entitats que s’agrupen a la Comissió de Solidaritat de Vilafranca per fer una actuació conjunta i oberta a altres entitats per continuar sensibilitzant sobre la necessitat d’actuar davant del drama humanitari que suposa la crisi dels refugiats.

Es va optar per celebrar un espectacle reivindicatiu amb la participació de molts artistes voluntaris i fer-lo coincidir amb el 10 de desembre, Dia Internacional pels Drets Humans, commemorant la aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans que es va aprovar l’any 1948.

L’acte comptava amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. La regidora de Cooperació i Solidaritat, Montserrat Arroyo, va recordar que els ajuntaments tenen prevista de fa temps l’acollida de refugiats, però es troben lligats de mans i peus, perquè és el govern de l’estat el que ha de fer la tramitació.

Així doncs, l’acte tenia l’objectiu d’ajudar a la ciutadania a prendre consciència del drama que milions de persones pateixen al món, en veure’s obligades a fugir dels seus països.

Es va plantejar com un espectacle que oferia música, recitals de poesia i també reflexió i participació de testimonis.

Presentat per els periodistes, Mònica Hernàndez i Josep M Soler, comptava amb la intervenció de diversos artistes del col.lectiu VinyaArtístics, representants de la Llum del Nord, el cantautor Paton Soler i les corals Foix i la de els nens de l’escola de Vilobí.

També hi va haver el relat testimonial d’un dels membres de l’Agrupament  Escolta, l’Aleix Rodríguez, que va explicar la seva experiència d’aquest estiu als camps de refugiats de Grècia.

Un dels moments més emotius va venir amb el parlament del metres Rafa Higuera, recordant l’acció que setmanalment fan el col·lectiu de Solidaris de La Granada, parlament que va continuar amb l’actuació de la coral d’infants de l’escola de Vilobí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: