Diumenge, 28 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui es compleixen cinc anys de la inauguració de la C-15

La carretera que ha canviat les rutines de mobilitat de persones i empreses de la comarca.

El 2 de desembre del 2011, el llavors president de la Generalitat Artur Mas inaugurava oficialment l’Eix Diagonal. La via unia finalment les ciutats de Vilanova, Vilafranca, Igualada i Manresa i, en definitiva, servia d’enllaç entre les comarques interiors i la costa. Després d’anys de reivindicacions, problemes amb el traçat i col·lapses, la nova carretera C-15 naixia com alguna cosa més que una infraestructura. Era, com es va dir durant la inauguració, una “esperança de reactivació per a l’economia catalana en temps de crisi”.

Cinc anys després, la “nova” C-15 ha acostat ciutats que fins fa poc semblaven llunyanes i ha canviat les rutines de mobilitat de persones i empreses. En el cas de Caves Nadal, amb la finca principal situada Torrelavit, la construcció de la C-15 va suposar en el seu moment l’expropiació d’uns terrenys de vinya. El director general Xavier Nadal explica que era una infraestructura molt necessària que va arribar tard i, segons el seu parer, amb poca capacitat. Tot i així ha facilitat els desplaçaments a l’empresa i ha contribuït a diversificar la procedència dels visitants a les caves.

El Grup Gatell de calçats té dues botigues a Vilafranca i dues més a Vilanova. La nau principal la tenen a Olèrdola. La seva gerent, Montserrat Alemany, explica que la C-15 els permet fer més viatges de repartiment de gènere dels que feien abans.

Pel que fa a la clientela, Alemany també explica que, quan algun client necessita unes sabates amb urgència, a vegades es desplaça expressament a Vilanova o a Vilafranca a buscar-les.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: