Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeComú proposa iniciar els pressupostos participatius i canviar la priorització d’inversions

Aquesta setmana, els regidors de VeComú han fet públiques les seves alternatives a la proposta del govern, amb la voluntat de fer-los més sensibles a la situació d’emergència social de la ciutadania.

La propera setmana es debatrà a l’Ajuntament de Vilafranca la proposta de pressupost de l’equip de govern. Aquesta setmana, els regidors de Vilafranca en Comú han fet públiques les seves alternatives a la proposta del govern, amb la voluntat de fer-los més sensibles a la situació d’emergència social que continuen vivint molts veïns de la vila.
Des de VeC proposen un canvi en les prioritats de les inversions a realitzar, mantenint el mateix total de diners pressupostats però apostant per temes de cultura, atenció a les persones depenents i persones grans, la creació d’espais comunitaris oberts que afavoreixin les relacions veïnals.
Arnabat també comentava que els 650.000€ de la Diputació que es volen destinar a reformar el pavelló de la Gamba, caldria destinar-los a fer un pavelló nou, una part aquest any i la resta el proper.
Toni Peñafiel, també apuntava que en despesa corrent des de VEC consideren que es podria millorar. Remarquen que volen una Vilafranca més justa, amable i sostenible. Apuntava algunes partides que des del seu punt de vista s’haurien de potenciar.
Els regidors de VEC expliquen que la seva proposta de 600.000 € destinats a la millora dels espais públics s’hauria de fer a través de la participació ciutadana. La seva idea seria que cada un dels barris vilafranquins disposés d’uns 75.000€ per decidir en què s’inverteixen mitjançant un procés de participació veïnal.
Així mateix, els Comuns remarquen què no entenen que la proposta que presenta el govern no contempli partides per donar resposta a mocions que s’han aprovat en els plens municipals, com ara la de Patis Oberts, el recursos per a la rehabilitació d’habitatges i una partides per a l’elaboració d’una auditoria social externa. També demanen una partida a atendre els refugiats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: