Dimarts, 23 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

‘Soulève les montagnes’ (Collita) i ‘Lina’ (Brot) guanyen el premi del jurat del Most Festival

El documental Soulève les montagnes, en la secció Collita, i el curtmetratge Lina, al Brot, guanyen els principals premis del Most Festival.

Els premis d’aquesta sisena edició han estat lliurats en una gran gala aquest diumenge al vespre al Casal. Era la culminació de deu dies de festival en els quals s’han pogut veure una setantena de pel·lícules, moltes d’elles relacionades directament amb el món de la vinya, el vi i el cava.

El Most s’ha tancat amb xifres rècord: 5.500 espectadors han passat pel festival, més d’un miler per sobre l’any passat.

La secció Collita ha incrementat notablement el seu públic, que ara representa un 56% del total d’espectadors del festival.

Els premi principal de la secció Collita ha estat per a Soulève les montagnes, de Baptiste Debicki, reconegut amb el Premi del Jurat. El documental Priorat, dirigit per David Fernández de Castro, ha estat el guanyador del nou Premi Vi català.

Altres treballs premiats dins la Collita han estat Amore d’inverno, Fermentación espontània, In vino vita, la pel·lícula georgiana Prime Meridian of Wine o Los ingleses en Jerez. El premi al millor treball promocional s’ha quedat al Penedès: ha estat per a Cultivare. Domènech Vidal, dirigit per Jordi Cabestany. Finalment, hi ha hagut una menció especial per a The Nordic Sound.

Pel que fa a la secció Brot, Lina, de Nur Casadevall, ha encapçalat els guardons amb el Premi del Jurat.

Timecode, de Juanjo Giménez, ha obtingut el reconeixement del públic. 5 segundos, de David González s’ha endut el premi del Jurat Jove i hi ha hagut una menció especial per al curtmetratge El adiós, de Clara Roquet.

El Most s’ha escampat arreu del Penedès amb les projeccions als cellers i ha comptat amb sessions al Priorat per primer cop. Des de la vessant més institucional, els alcaldes de Vilafranca i Sant Sadurní parlen de projecte consolidat i de futur.

El festival s’acomiadava fins l’any vinent amb la preestrena de la tragicomèdia italiana Loca alegría.

Podeu consultar el palmarès amb tots els detalls aquí.

Enquesta

La campanya electoral em pot fer canviar la intenció de vot...

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:45
40 hectàrees
Converses
03:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, dissabte
03:30
El reportatge
Recorregut per la Vilafranca del 14 d'abril

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: