Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta Life Clinomics, que afronta l’adaptació al canvi climàtic des l’activitat econòmica

El projecte Life Clinomics arrenca amb la voluntat de guanyar eficiència econòmica i mitigar els efectes del canvi climàtic.

Aquest dijous a la tarda tenia lloc al Fòrum Berger Balaguer la presentació del projecte Life Clinomics. És un projecte de desenvolupament rural que afronta l’adaptació al canvi climàtic des del punt de vista de l’activitat econòmica de tres territoris: Alt Penedès, les Terres de l’Ebre i el Montseny.

El projecte ha de servir per impulsar els acords sobre el clima de la Conferència sobre el Canvi Climàtic de París a partir de la col·laboració a llarg termini entre empresaris, sindicats, pagesos i sector financer i de les assegurances, a més de les associacions i les administracions locals. El projecte està liderat per la Diputació de Barcelona i compta amb un pressupost d’1 milió 400 mil euros, dels quals 835.000 provenen de la Unió Europea.

El diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient Valentí Junyent explica que la voluntat del Life Clinomics és obtenir resultats tangibles aviat.

 

En el cas de l’Alt Penedès, el sector de la vinya s’està veient clarament afectat pel canvi climàtic, com explica el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella.

Life Clinomics és un sol projecte que es treballarà als tres territoris a través de meses amb la participació dels diferents agents.

A la jornada d’aquest dijous, a banda de la presentació institucional del projecte, es va fer una exposició de la situació dels tres territoris: la vinya al Penedès; la gestió forestal i el turisme al Montseny; i sobre la pesca a les Terres de l’Ebre.

La jornada va acabar amb la presentació dels diferents socis del projecte com són la Cambra de Comerç de Barcelona, els sindicats CCOO i UGT i la Unió de Pagesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: