Divendres, 1 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium i l’Agrícol organitzen per divendres de la setmana vinent un diàleg interreligiós

L’Auditori de Vinseum acollirà el proper 18 de novembre una taula rodona organitzada per Òmnium Alt Penedès i la secció literària de l’Agrícol i que tractarà sobre el diàleg interreligiós.

La taula rodona s’iniciarà a les 7 de la tarda, i comptarà amb la participació de Ahmed Benhallal, musulmà. President de l’Associació Llum del Nord de Vilafranca. Montse Castellà, budista. Fundadora i actual vicepresidenta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes, presidenta de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós. Salvador Guasch, cristià, globalista, inspirador de Monvir (monestir virtual d’ampli espectre religiós). I Francesc X. Marín, membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. La taula serà moderada per Teresa Costa Gramunt, escriptora.
La taula rodona es farà a partir del “Llibre del gentil e los tres savis”, que va escriure Ramon Llull a Mallorca cap als anys 1274-1276. L’escriví primer en àrab i després en català i és una obra de polèmica religiosa a partir d’una narració en què intervenen quatre personatges.
El que més sorprèn en aquest llibre és el constant respecte, fins i tot afecte, que hi ha entre els tres savis, els quals, encara que cadascun d’ells està convençut que defensa la veritat, sovint s’excusen quan temen haver ofès els altres. Una bonica lliçó de convivència i de diàleg.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: