Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La llei mordassa com a mecanisme per “combatre la protesta social”

David Bondia afirma en la presentació del llibre ‘Defender a quien defiende’ que s’estan establint mecanismes clars per combatre la protesta social.

El professor de Dret internacional públic de la UB i president de l’Institut dels Drets Humans de Catalunya David Bondia ha exercit de director en l’elaboració del llibre ‘Defender a quien defiende. Leyes mordaza y criminalización de la protesta en el Estado español’. L’obra plasma per escrit els principals neguits de la coalició ‘Defender a quien defiende’, integrada per persones defensores dels drets humans, periodistes, experts legals, instituts universitaris i organitzacions del tercer sector d’Andalusia, Catalunya, Madrid i País Basc arran de l’actual context de “criminalització i repressió de la protesta social”.

Bondia va ser aquest dimecres al vespre al Casal Popular de Vilafranca per parlar del llibre i de la coalició dins el cicle Paraules, en un acte organitzat per Amnistia Internacional Alt Penedès al voltant de l’anomenada ‘Llei Mordassa’. Per a Bondia no hi ha dubte que la llei està feta per combatre la protesta social.

El professor diposita l’esperança en que els jutges inapliquin la llei i que continuï havent-hi resistència per part de la ciutadania i els moviments socials.

La coalició Defender a quien defiende també posa l’accent en “l’augment de les violacions dels drets humans en forma d’abusos, mals tractaments i tortura per part dels cossos i forces de seguretat pública”.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: