Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gran Recapte ha recollit a l’Alt Penedès una xifra d’aliments similar a la de l’any passat

Com ja va passar el 2015, les xifres de tones d’aliments són semblants, lleugerament per sota de l’any anterior, mentre que el nombre de voluntaris ha augmentat.

Per tot plegat es fa una valoració positiva del resultat final.

En aquesta ocasió es va haver de lluitar contra la pluja del dissabte a la tarda, que va afectar en el darrer moment la recaptació.

Amb dades encara provisionals s’apunta que la recollida final a Vilafranca haurà estat propera a les 35 tones d’aliments, mentre que al conjunt de la comarca de l’Alt Penedès s’haurà arribat a unes 53 tones.

La gent de Vilafranca i el Penedès han respost a la crida de forma solidària aportant, principalment, determinats aliments que es demanava a la campanya, com ara oli, llet, farina o sobretot peix en conserva.

L’aspecte més positiu és l’increment de voluntaris. A Vilafranca s’ha arribat als 480 i en el conjunt de l’Alt Penedès a l’entorn d’uns 600 voluntaris. En aquest sentit també hi ha hagut un augment de gent jove, entre els voluntaris.

Respecte a les dades del conjunt del país els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen que la vuitena edició del Gran Recapte assolirà una xifra d’aliments recaptats similar a la de la passada edició. Aquesta xifra fa preveure que el recompte final d’aliments bàsics superarà els 4 milions de quilos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: