Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP sol·licita formalment les dades dels ajuts a l’escolarització

La CUP sol·licita formalment les dades dels ajuts a l’escolarització per saber si existeixen “dinàmiques estructurals de segregació escolar a la vila” i acusa el govern de manca de transparència.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular han volgut denunciar públicament l’equip de govern de l’ajuntament de Vilafranca per “manca de transparència”. Segons la CUP, fa sis mesos que demanen les dades segregades per centres dels ajuts a l’escolarització amb la voluntat d’investigar si existeixen “dinàmiques estructurals de segregació escolar” a la vila. Però, fora de les xifres generals, aquesta informació no els hi ha estat transmesa, segons diuen perquè la regidoria al·lega precisament “la transcendència de les dades” i el fet que podrien estigmatitzar determinats centres.

La CUP insisteix en la importància de conèixer el percentatge d’alumnes que han rebut ajuts o beques a l’escolarització desglossat per centres per poder fer una anàlisi de la situació.

La CUP vol treballar en la línia de garantir un ensenyament en condicions d’igualtat i diversitat a tots els alumnes i posa l’accent en què l’administració local pot intervenir en la distribució de l’alumnat als centres. Segons diversos informes d’entitats com la Fundació Jaume Bofill, la Sindicatura de Greuges o la federació d’AMPA FaPac que han citat els representants de la CUP, una bona distribució de l’alumnat és cabdal en molts aspectes.

 

Des de la CUP recorden que l’accés a la informació pública és un dret de tots els càrrecs electes del consistori i esperen “que el procés iniciat culmini amb èxit”. Si amb la petició formal no obtenen les dades, la CUP es planteja interposar un recurs a la Comissió de Garantia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: