Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP dels Monjos es desvincula de l’equip de Govern sobre la sentència de l’exalcalde

En un comunicat des de la CUP responen el comunicat que va emetre el govern municipal referent a la sentència judicial contra l’exalcalde, Jordi Girona, i l’ actual secretària, Mª Victòria Ripollès.

A la sentència eren declarats culpables  del delicte de prevaricació. Tot i entendre que la sentència no és ferma, el grup municipal de la CUP es desmarca d’aquest comunicat. Tot i respectant la presumpció d’innocència dels acusats, no posen tampoc la mà al foc per ells assegurant que la gestió de l’anterior govern municipal sempre ha estat la correcte com diu el comunicat emès des del govern amb majoria absoluta del grup socialista, fins que els jutges així ho determinin. La CUP lluita per a què les despeses ocasionades per aquests processos judicials siguin retornades a les arques municipals, ja que entenen que el veïnat de Santa Margarida i Els Monjos no ha de fer-se càrrec en cap moment d’aquestes despeses.

D’altra banda denuncien l’ús partidista de les comunicacions públiques que s’han fet al sobre la sentència judicial per part de l’actual govern municipal, signant-les en nom de tot l’Ajuntament.

En base a la sentència emesa pel jutjat de Vilanova, dubten de la bona fe de la secretària municipal i consideren que s’ha mostrat en diverses ocasions massa afí al govern qui ostenta el poder amb successives majories absolutes des de les primeres eleccions municipals del 1979.

El posicionament tant clar i explícit de l’actual equip de govern vers les persones acusades de prevaricació, en comptes d’haver passat pàgina i haver-se’n desmarcat, hauria de tenir conseqüències en forma de rectificació i assumpció de responsabilitats polítiques per part del govern del PSC, liderat per l’alcaldessa Imma Ferret en el cas que la sentència en ferm ratifiqui el fallo que recentment ha dictaminat el jutge instructor del cas, del jutjat de Vilanova i la Geltrú.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: