Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots fan 3 i 4 de 8 a Alcover

Actuació positiva aquest diumenge a Alcover, en què els Xicots de Vilafranca han pogut rodar una setmana més els troncs dels castells que podrien veure un pis més d’aquí a quinze dies.

Amb 3, 4 de 8 i 5 de 7 descarregats, l’actuació ha servit per consolidar la confiança en les estructures, que han mostrat solvència tot i algun canvi obligat.

El castell d’obertura per als Xicots va ser  el 4 de 8, el qual no va presentar dificultats. Igualment el 3 de 8, en segona ronda, va mostrar seguretat en l’execució, així com el posterior 5 de 7, d’estructura lleugera. Els Xicots van acabar la diada amb un pilar de 5.

La diada va ser especial per als Xiquets de Reus, que hi van descarregar el seu primer pilar de 7 amb folre. Els reusencs havien completat prèviament 5 de 8, torre de 8 amb folre i 4 de 8. Pel que fa a la colla amfitriona, els Xiquets d’Alcover, van completar castells de sis.

Els Xicots de Vilafranca s’apropen d’aquesta manera a la diada de la colla, la diada del Roser, que tindrà lloc el 29 d’octubre a dos quarts de set de la tarda a la plaça de la Vila, amb els Castellers de Barcelona i els de Sabadell com a colles convidades. Fins llavors la colla té encara una actuació  destacable, a la diada dels Xiquets de Reus, dissabte que ve a la tarda. Mentrestant, els Xicots animen tota l’afecció castellera a assistir als assaigs, els dilluns, dimecres i divendres, per preparar els castells de la millor manera possible.

D’altra banda, les dones dels Xicots de Vilafranca van realitzar una actuació de gran nivell dimecres passat, 12 d’octubre, a la VII Diada de Castelleres de Bellprat, dedicada a la primera alcaldessa escollida democràticament a l’estat, Nativitat Yarza. Les xicotes van completar-hi la mateixa actuació que l’any passat 3 de 7, 4 de 7 i 7 de 6, amb troncs íntegrament femenins, inclosos els baixos. Per acabar, el pilar de 5, que dos dies abans havien descarregat a l’assaig, a plaça els va quedar en carregat. Les representants femenines dels Castellers de Sabadell hi van completar 4 de 6, 3 de 6, 3 de 6 amb agulla i dos pilars de 4.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: