Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú referma el suport a la universitat pública

VeC ha volgut explicar la seva abstenció en la moció presentada a l’Ajuntament de Vilafranca de suport als 27 i més, tot matisant les afirmacions que va fer la CUP en un comunicat

Arran de la controvèrsia originada al voltant d’una moció de la CUP en el darrer Ple municipal de Vilafranca i de les manifestacions públiques d’aquesta, VeC ha donat a conèixer a través d’un comunicat el seu posicionament i, alhora desmentir algunes de les informacions incorrectes que s’han difós.
En primer lloc expliquen que l’assemblea de VeC va decidir presentar esmenes a la moció de la CUP sobre el encausats per la ocupació del Rectorat de la UAB que s’havia representat i va comunicar-ho immediatament, en primer lloc al partit que la va presentar, i després a la resta de grups, perquè en poguessin parlar abans del Ple.
Les esmenes presentades, diu VeC, feien referència al redactat dels punts 2n i 3r i n’afegien un 4t, en el sentit de mantenir el fons de la moció, però ampliant-ne el contingut amb la voluntat de facilitar-ne l’aprovació. L’Assemblea de VeC va considerar que calia desvincular l’acció de protesta al Rectorat de la UAB d’algunes actuacions que es van produir aquells dies contra part del personal de la universitat. De la mateixa manera, va considerar que més enllà de la absolució de les persones encausades, la problemàtica que va portar a l’acció de protesta segueix vigent; i que per això era necessari instar a les parts implicades a buscar una solució consensuada.
Lamenten des de VeC què en cap moment, ni abans del Ple, ni en el debat de la moció, la CUP es poses en contacte amb ells o plantegés buscar un redactat de consens.
Finalment recorden que la moció es va rebutjar amb el vot en contra del PP i de dos regidors de CiU, pel que no es pot vincular el rebuig a l’abstenció de VeC, com fa la nota de premsa de la CUP. Cal afegir, diuen, que en cas d’haver-se recollit les seves aportacions, o d’haver trobat una proposta de consens, la moció de suport als encausats 27 i més hauria comptat amb els suports suficients per ser aprovada, segons el que els grups havien exposat durant el debat al Ple.
El comunicat acaba remarcant què, Vilafranca en Comú defensa i està compromesa amb la Universitat Pública que el govern de CiU ha anat deteriorant en els darrers anys, i defensa el dret a la lluita dels estudiants i professors per a la millora de la seva qualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: