Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El PSC de Sant Sadurní lamenta el rebuig de CDC i ERC al model de l’escola Intermunicipal

El PSC de Sant Sadurní lamenta el rebuig de CDC i ERC al model de l’escola Intermunicipal

Els socialistes recorden que l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, és la presidenta de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès, i per aquest motiu consideren que no pot seguir en el càrrec

A través d’un comunicat, el PSC de Sant Sadurní explica què el passat 24 d’octubre CDC i ERC de l’Ajuntament de Sant Sadurní van rebutjar defensar el model educatiu, de gestió i de titularitat municipal de l’Escola Intermunicipal del Penedès, votant en contra de la moció que van presentar des del PSC per renovar el compromís amb l’escola.
La Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès, recorden, és la propietària del centre educatiu i responsable de la seva gestió. En aquest organisme públic l’Ajuntament de Sant Sadurní hi té dos representants escollits pel ple municipal: l’alcaldessa, Maria Rosell, i l’exregidora d’educació, Cristina de la Cruz. Maria Rosell, a més, exerceix la presidència de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès.
La moció presentada pels socialistes demanava que l’Ajuntament assumís la defensa ferma de la titularitat pública municipal de la Intermunicipal. La defensa ferma del model únic a Catalunya d’administració i de gestió educativa intermunicipal que representa l’escola. La posada en valor dels resultats educatius del centre per millorar el model de finançament, que permeti continuar treballant amb eficiència en el futur educatiu dels joves. El treball ferm per protegir el futur professional dels treballadors i treballadores de l’escola i vetllar per les seves condicions laborals, dins de l’àmbit laboral de l’administració local.
Aquests compromisos van rebre el suport de tots els grups municipals de l’oposició (el PSC, la CUP, ICV-EUA i el PP), excepte els dos grups municipals que formen part del govern de la vila.
Al grup municipal socialista sorprèn i alhora preocupa que la presidenta de la Mancomunitat, Maria Rosell, que solament té la funció de vetllar per la gestió i administració del centre educatiu, rebutgi treballar en la defensa del model d’escola que representa l’IES Escola Intermunicipal del Penedès.
Aquest és un fet insòlit que mai s’havia produït en aquests 35 anys d’història de l’escola, per això consideren els socialistes que caldria revisar la idoneïtat per continuar en el càrrec de la presidenta de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès, Maria Rosell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: