Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou itinerari fins al camí de Sant Jaume

Un nou itinerari per a bicis i vianants enllaçarà el carrer de Guardiola amb el camí de Sant Jaume amb més seguretat.

Aquesta setmana han començat les obres de construcció d’un camí per a vianants i bicicletes a la carretera BV-2127, des dels barris de l’Espirall i Les Clotes de Vilafranca fins a la Muntanya de Sant Jaume. Les obres tenen un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost de 172.000 euros. El projecte ha de comunicar, de manera segura, el nucli urbà amb la muntanya de Sant Jaume. L’itinerari i els elements que inclou estan pensats per millorar la seguretat de vianants i ciclistes.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destacava que amb aquesta actuació hi haurà una “millorà substancial de l’entorn de Vilafranca, ampliant les possibilitats de la zona” i afegia que “moltes persones surten a caminar cada dia per la vila i saber que hi ha camins marcats, els dóna seguretat”.

L’itinerari per a vianants i bicicletes tindrà 600 metres de llargada i es construirà al marge esquerre de la carretera, de forma paral·lela a la mateixa. El nou vial tindrà una secció de 2,20 metres d’ample amb una plataforma única amb l’actual carretera, però separada mitjançant una cuneta de protecció d’1,40 metres d’amplada. El projecte inclou dues zones de descans al llarg de l’itinerari: una al final del carril, a la zona d’accés a la Muntanya de Sant Jaume, i una altra a la meitat del recorregut.

En aquella mateixa zona, de moment està aturat el projecte de la rotonda de la carretera de Guardiola amb l’avinguda de la Pelegrina, que en el futur connectarà amb el carril bici ja existent fins al vial d’accés a la Muntanya de Sant Jaume.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: