Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca s’adhereix a la xarxa Labdoo

L’Ajuntament de Vilafranca s’adhereix a la xarxa Labdoo i es converteix en el primer ajuntament que exerceix de punt de recollida.

Labdoo.org és una plataforma col.laborativa sense ànim de lucre que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d’arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta. Des de la seva fundació, la plataforma ha anat creixent, ha servit portàtils a unes 700 escoles de més de 110 països i disposa de més de 160 nuclis operatius repartits en els cinc continents. Es calcula que la xarxa ha beneficiat 190.000 estudiants d’arreu del món.

Ara, per primer cop, un ajuntament, el de Vilafranca, s’adhereix a la xarxa Labdoo com a nucli de recollida i preparació dels aparells.

El màxim responsable del projecte, el vilafranquí Jordi Ros, ho va explicar en el marc del cicle Solidaritats.

 

Segons Ros, la distància entre un ordinador portàtil i un nen és de quatre unitats de treball voluntari: donar, reparar, emmagatzemar i enviar. Tot un procés a cost zero, ja que l’enviament es fa a través de viatgers voluntaris o ‘dooptrips’.

El projecte Labdoo té molta presència a Catalunya, actualment amb 20 punts de recollida i vàries escoles i programes socials que se’n beneficien, per exemple en col.laboració amb la Fundació Hospital Sant Joan de Déu o organitzacions com Entretots.org o la Fundació Obra Tutelar Agrària.

Comentaris

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: