Dijous, 23 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Fira de la Transhumància dels Monjos es va tancar diumenge amb un èxit total de públic

La Fira de la Transhumància dels Monjos es va tancar diumenge amb un èxit total de públic

La Fira es va celebrar aquest passat diumenge durant tot el matí i va comptar amb una cinquantena de parades relacionades amb la ramaderia, l’alimentació i l’artesania.

Els nombrosos visitants de la mostra van poder trobar una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

El públic va gaudir també de dos tancats d’ovelles o activitats per aprendre a munyir cabres, fer un jorn al mas, crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping, o gaudir de l’actuació del Ball de Pastorets dels Monjos, entre altres.

La Fira estava organitzada per l’Ajuntament i s’emmarca en el treball conjunt que s’està fent amb les localitats de Llívia i Lluçà per recuperar antics camins ramaders que anaven del Pirineu a la costa.

Coincidint amb la celebració de la Fira, Santa Margarida i els Monjos va acollir el passat divendres la segona sessió del Congrés de la Transhumància a Catalunya.

La trobada es va fer al Molí del Foix i es va centrar en l’avaluació dels usos complementaris i turístics de la transhumància per la recuperació del patrimoni cultural i natural. Durant la jornada, es va presentar l’exposició “El Camí Ramader de Marina, De la Cerdanya al Penedès”, que s’ha elaborat amb l’impuls dels serveis tècnics municipals i que recorrerà diversos municipis catalans.

El Congrés va començar a Lleida el dia 7 d’octubre i finalitzarà aquest divendres a Tremp.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: