Dilluns, 16 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dilema d’un món “on tot és representació” al cicle Llibres de Capçalera

Els autors del llibre ‘El món, un escenari. Shakespeare, el guionista invisible’ plantegen la necessitat d’exercir resistència en un món on tot és representació.

El cicle Llibres de Capçalera començava aquest dijous al vespre a la Llibreria L’Odissea amb la conferència Xavier Pérez i Jordi Balló, autors del llibre ‘El món, un escenari. Shakespeare, el guionista invisible’. El dramaturg anglès centrarà les activitats del cicle organitzat per la Biblioteca Torras i Bages i la llibreria vilafranquina en el 400 aniversari de la seva mort.

Pérez i Balló, tots dos professors de comunicació, aporten al llibre una anàlisi de la “decisiva” aportació de William Shakespeare a la ficció contemporània, especialment en cinema i sèries televisives.

Xavier Pérez explica que, conscientment o no, els autors contemporanis s’inspiren en les obres de Shakespeare per a les seves sèries, pel·lícules o obres de teatre: les trames corals, la profunditat dels personatges, la complexitat dels dolents…

Jordi Balló, per la seva banda, apunta que Shakespeare ja descrivia el món com un gran escenari on tots som comediants. Però insisteix en la importància que cal prendre consciència que tot ha esdevingut representació i generar sistemes de resistència que recordin la realitat.

La propera sessió del cicle Llibres de Capçalera tindrà lloc dijous a dos quarts de vuit del vespre a la Biblioteca Torras i Bages. Valeri Laguna parlarà sobre la màgia del teatre de Shakespeare.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: