Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Sant Sadurní veu tracte de favor a l’empresa Agromillora

En el darrer ple de l’ajuntament de Sant Sadurní, l’equip de govern de CDC i ERC, amb el suport de PSC i ICV, van aprovar un conveni amb l’empresa Agromillora Ibera, propietat de la família Sumarroca.

A través del conveni es permet a aquesta empresa ajornar durant dos anys l’enderrocament dels 8.000m2 d’hivernacles que s’havien construït de manera il·legal.

Aquesta empresa, que havia demanat una modificació del POUM que no se’ls hi havia concedit, va decidir executar les obres d’ampliació d’aquests hivernacles de manera il·legal, sense permís ni llicència d’obres. Arran d’una denúncia fortuïta es va obrir un expedient sancionador i es va notificar a fiscalia el que podria ser considerat un delicte penal greu segons la llei d’urbanisme.

Paral·lelament, va seguir negociant amb l’equip de govern una modificació del POUM que regularitzava la part il·legalment construïda, cosa que va topar amb la negativa dels diferents grups de la oposició i finalment es va retirar. L’empresa va presentar una nova modificació del POUM alhora que amenaçava en traslladar la producció si no se’ls hi permetia dur a terme l’ampliació que demanaven d’una manera immediata. Després de l’aprovació del conveni, sembla que la modificació del POUM, que ja està molt avançada, serà el següent pas. Des de la CUP van deixar clara que la seva posició era la de no negociar cap modificació amb l’empresa mentre no es tanquessin els expedients que tenia oberts, ja que entenien que una empresa infractora no podia rebre un tracte de consideració per part de l’ajuntament.

Finalment, des de la CUP considera que la signatura d’aquest conveni, que en cap cas obliga a l’empresa a mantenir llocs de treball ni conté cap compensació significativa per l’ajuntament, només serveix perquè l’empresa pugui seguir la seva activitat i, per tant obtenint beneficis, d’uns espais il·legals durant dos anys. La CUP entenen que l’ajuntament ha cedit a les pressions de l’empresa i ha buscat una solució que li permetrà pagar la multa d’un màxim de 30.000 euros, en el supòsit que al cap de dos anys enderroqui voluntàriament, amb els mateixos beneficis generats per la infracció comesa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: