Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Puigdemont va inaugurar el Cavatast convidant a la indústria del cava a “no resignar-se”

Aquest cap de setmana Sant Sadurní d’Anoia ha celebrat una nova edició del Cavatast que ha tornat a tenir èxit de públic, especialment divendres al vespre i sobretot dissabte.

El Cavatast és la Fira més gran de cava i gastronomia del país. Durant el cap de setmana s’han serveit més de 42.000 degustacions de cava i més de 20.000 degustacions gastronòmiques, entre xarcuteria, pastisseria i xocolata. Una de les principals novetats ha estat el canvi d’ubicació de la fira, que s’ha situat a la rambla Generalitat, per oferir més espai als visitants. També com a novetat hi havia la incorporació d’una copa de cava de qualitat.

La 20a edició del Cavatast es va inaugurar divendres al vespre al Centre d’Interpretació del Cava, La Fassina. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va donar el tret de sortida a la Fira acompanyat de la popular cuinera Ada Parellada i l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell.

En el seu discurs, Puigdemont va destacar l’important paper de la indústria del cava en la revolució gastronòmica que ha viscut Catalunya en els últims 20 anys.

El president va posar de relleu el paper que juga el cava com a ambaixador de Catalunya al món i el seu fort caràcter local.

Per la seva banda, Parellada va repassar la història del cava i la relació que té amb la personalitat del poble català.

També va comparar el cava com una anxaneta que culmina un gran castell.

Per la seva banda Maria Rosell, alcaldessa de Sant Sadurní, va explicat els  canvis de l’edició d’enguany del Cavatast. També va fer una defensa ferma del Penedès com a territori amb personalitat pròpia.

L’alcaldessa va donar també la benvinguda en castellà i en euskera a representants dels ajuntaments de Cañete la Real i de Zegama, municipis agermanats amb Sant Sadurní, i va convidar a tothom a gaudir del Cavatast durant el cap de setmana.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: