Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’ha presentat a la Mancomunitat el dispositiu d’emergències davant els incendis forestals

S’ha presentat a la Mancomunitat el dispositiu d’emergències davant els incendis forestals

El Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels bombers de la Generalitat va explicar als representants de la Mancomunitat el funcionament dels dispositius d’emergències i coordinació.

El passat 22 de setembre, en finalitzar en ple de la Mancomunitat a Canyelles, Joan Rovira, Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels bombers de la Generalitat, va oferir als alcaldes i regidors assistents, una explicació sobre el funcionament dels dispositius d’emergències i els mecanismes de coordinació amb els electes municipals. Segons Rovira, en plena emergència no és moment de fer pedagogia, sinó d’actuar, d’aquí la importància de poder disposar d’aquests espais de trobada.
La xerrada es va centrar en la descripció del funcionament operatiu i funcional de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i en els criteris de coordinació amb tots els actors que tenen protagonisme en els moments d’emergència, com les ADF. Es van comentar les propostes de millora en la prevenció d’incendis forestals en zones interfase urbana, fent especial atenció a la necessitat de planificar infraestructures d’extinció que millorin les actuacions davant els incendis de nova generació. Rovira també va parlar del bon nivell de preparació de les ADF de la zona i, davant les mancances actuals de recursos, va destacar la col·laboració que mantenen, com un bon model de resposta a les emergències.
A la presentació també va assistir Ramon Torrents, vicepresident de la Federació d’ADF Penedès Garraf, que va agrair el suport dels ajuntaments en el manteniment de les diferents ADF del territori, així com va posar en valor la tasca i professionalitat dels voluntaris en el treball de prevenció i d’actuació davant del foc forestal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: