Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La lluita contra l’incivisme continua sent una de les prioritats de la policia local

Aquest dijous l’Auditori de Vilafranca acollia l’acte de celebració de la Diada Patronal de la Policia Local, coincidint amb el dia del patró, que és Sant Miquel.

L’acte estava presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i va comptar també amb parlaments del cap de la policia local, Albert Romero, i del regidor de seguretat ciutadana, Joan Manel Montfort.

Pere Regull remarca que un acte com aquest és necessari per fer reconeixement públic de la tasca d’un servei municipal que a vegades suposa una feina ingrata, perquè cal intervenir en la resolució de conflictes en moments que la gent està especialment alterada.

Regull destaca, però, que la ciutadania de Vilafranca valora aquest servei.

Per la seva banda el cap de la policia local, Albert Romero, recorda que l’objectiu és oferir un servei proper al ciutadà.

Romero també insisteix que malgrat que en moments puntuals hi pot haver conflicte, en general la percepció ciutadana de la tasca de la policia és satisfactòria.

El cap de la policia va anunciar en el seu parlament algun dels projectes que es duran a terme properament. Per exemple al mes de novembre dues accions d’educació en l’àmbit de l’ensenyament. Es faran més hores d’educació viària a les escoles amb els alumnes de 5è i 6è de primària, que també participaran en un circuit a la rambla, i a l’Auditori s’oferirà l’activitat “Canvia de marxa” adreçada a joves de 16 a 18 anys amb la fundació Mútua de Conductors.

El regidor de seguretat ciutadana també va apuntar algunes inversions que s’han fet pel cos de la policia, com l’adquisició d’armilles antibales, de noves emissores de la xarxa Rescat i properament l’adquisició d’aparells pel control de consum de drogues en els conductors.

En el transcurs de l’acte es va fer un reconeixement públic a altres cossos de seguretat, a persones o entitats que han col·laborat amb la policia, a l’actuació d’alguns agents del cos durant el darrer any i a agents que acaben la seva etapa laboral.

L’alcalde va lliurar una placa al caporal Joan Ramírez, que es jubila amb 36 anys de servei. També es va reconèixer, entre d’altres, al treballador dels serveis urbanístics, Rafa Cabezas, al tècnic de mobilitat, Josep Ferret, o als treballadors del servei de grua municipal, Gustavo Romero i Toni Lobato. I respecte a la col·laboració ciutadana es va reconèixer la tasca de Rubén Romero, Antonio Varón i Jèssica Cordero.

L’acte va ser festiu i va comptar també amb les actuacions del monologuista Paco el Flaco, i la coral del Centre Excursionista del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: