Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès té el repte de coordinar un projecte conjunt amb el Garraf

S’ha fet pública la memòria de l’activitat feta al llarg de l’any 2015 de l’hospital de Vilafranca.

La memòria recull els fets més destacats tant a nivell assistencial, i de gestió, com docent i de compromís amb l’entorn, realitzats pel col·lectiu de professionals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès.

El 2015 va ser un any amb canvis significatius al Consell Rector doncs pràcticament tots els seus membres per motius diversos es van renovar, tant els nous representants electes de l’Ajuntament i del Consell Comarcal, com els representants del CatSalut. A destacar el del president des de 1998, Antonio Jounou.

També Francesc Ferrer, gerent des de 2005. La seva renúncia al càrrec va possibilitar compartir la gerència del Consorci Sanitari del Garraf i així aprofundir encara més en el projecte de futur comú que, a partir de l’aliança estratègica acordada entre les dues organitzacions, es proposen consolidar.

Aquest projecte pretén, en el marc de coordinació territorial, establir les bases de treball conjunt entre els dos consorcis del sector Alt Penedès – Garraf, per tal d’implementar una nova fórmula institucional conjunta. Mantenint la identitat de cada entitat, reforçant les sinergies i col·laboracions ja iniciades fa anys, volen optimitzar i millorar  els serveis i l’assistència que ofereixen els dos consorcis a la seva població de referència.   D’altra banda l’any 2015 va comptar amb l’increment de tarifes del CatSalut que va permetre la signatura del Conveni laboral i també un nou Contracte amb l’aportació necessària per a la realització d’activitat quirúrgica addicional, fet que va permetre tancar l’exercici amb equilibri pressupostari.

Respecte a l’activitat assistencial de l’any 2015 cal destacar que hi va haver 308 altes més respecte l’any anterior, increment motivat per l’augment d’activitat en la Cirurgia Major Ambulatòria.

També va continuar l’increment sostingut del nombre total d’urgències i la disminució del número de parts, mentre que l’activitat ambulatòria es va  mantenir pràcticament igual a l’any anterior, amb petites variacions no significatives.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: