Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i l’augment de la mecanització alguns elaboradors mantenen la verema manual

Alguns petits elaboradors entren als cellers tota la verema de forma manual.

No només la collida del raïm sinó també la tria a l’entrada al celler. Pot ser el cas, per exemple de Mas Bertran, a Sant Martí Sarroca, un petit celler m olt jove, es va inaugurar el 2011, però que només treballa amb raïm propi del Penedès i de vinyes molt velles. Cullen sobretot xarel·lo i sumoll, i tenen tot un procés manual de triatge.

En aquest celler estan convençuts que el treball manual a l’hora de seleccionar la verema ha de comportar un element de qualitat final en el producte elaborat.

A Mas Bertran els primers gotims de les vinyes de macabeu van entrar al celler divendres passat, amb menys quantitat de raïm però molt sa i equilibrat. Una verema amb menys raïm que per força comportarà una reducció en la producció d’ampolles per aquesta verema.

Aquesta setmana Mas Bertran ha començat la verema del xarel.lo i la setmana vinent collirà el sumoll. Un cop collit, el raïm se selecciona gra a gra i passa a emmagatzemar-se durant unes hores en un contenidor frigorífic per aconseguir els millors aromes de la fruita en el premsat.

Mas Bertran va néixer amb la voluntat de compaginar el millor de la tradició, a la vinya,  i el millor de la tecnologia, al celler,  per fer vins de gran qualitat amb varietats autòctones.

El celler es va dissenyar per produir un màxim de 150.000 ampolles anuals i en aquests moments encara no ha arribat al límit de la seva capacitat. A l’actualitat produeix 120.000 ampolles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: