Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès, setena comarca més dinàmica segons l’informe ADEPG

L’Alt Penedès se situa com la setena comarca més dinàmica de Catalunya, amb la indústria com a principal motor de creació d’ocupació.

Aquesta és una de les dades que presenta l’Informe ADEPG de Conjuntura Econòmica, un estudi semestral que analitza les dinàmiques socioeconòmiques i dels sectors empresarials a l’Alt, el Baix Penedès i el Garraf. L’Alt Penedès ocupa la setena posició com a comarca més dinàmica després d’escalar 24 posicions, un salt molt considerable respecte l’any anterior. L’atur es redueix i se situa en taxes del 13% i la contractació creix per sobre de la mitjana de Catalunya, vorejant el 20%. El d’aquest semestre és el primer informe d’una recuperació que ha arribat tard per les conseqüències de la desaparició de Caixa Penedès, que encara s’arrossegaven. També suposa un canvi en el comportament habitual de la comarca, generalment estable.

 

El principal motiu de l’escalada que presenta l’Alt Penedès és el bon comportament de la indústria, que es consolida com a motor de creació d’ocupació; sobretot gràcies a empreses dedicades al sector de la química, cautxús i plàstics, als components automobilístics i al subsector agroalimentari. Aquí, el responsable de l’informe, elaborat per la consultora Actíva Prospect, alerta de la necessitat d’adaptar l’oferta formativa a la demanda del mercat laboral.

Dins del sector serveis, destaca l’avanç de l’hostaleria, amb un increment de l’11%, mentre que el comerç manté una tendència positiva amb un augment de l’ocupació de més del 3%.

Des de l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf, la vicepresidenta Anna Cols destaca que el bon comportament de la indústria ve donat perquè moltes empreses s’han sabut adaptar a les condicions que ha generat la crisi a través de la innovació i la internacionalització. Cols destaca aquest paper cabdal del sector industrial.

 

Davant dels resultats que presenta l’informe i del moderat optimisme que se’n desprèn, l’ADEPG “suggereix als ajuntaments que aprofitin la conjuntura i empenyin aquesta tendència favorable amb incentius fiscals i mesures de suport que afavoreixin la implantació de noves activitats empresarials”.

L’informe ADEPG de Conjuntura Econòmica compta amb el suport de CaixaBank i el patrocini de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, així com del Consell Comarcal del Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: