Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una campanya per sensibilitzar-nos del menjar que llancem arriba a 3 municipis de la comarca

La proposta, amb el lema ‘Som Gent de Profit’, s’estén pels municipis de Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit i ha estat ideada en el marc de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Sant Pere Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Torrelavit són els municipis que formen aquesta proposta. Deixar de comprar una fruita per mala estètica o per un petit cop. És una situació comuna en la societat en la que vivim on té molta importància l’aspecte extern dels productes frescos que comprem, deixant de banda el sabor. De fet, el principal malbaratament es dóna en els mateixos llocs de producció.

La campanya ‘Som Gent de Profit’ té la intenció de canviar els hàbits, tant de consum com de planificació alimentària, dels ciutadans ja que un 60% del que es llença a les cases es podria utilitzar. Hi ha exemples molts senzills i fàcils de fer com ara organitzar la compra i ordenar els aliments en funció de la data de consum preferent o de caducitat que tinguin.

Per sensibilitzar la població també es faran cursos i tallers per aprofitar el màxim els aliments dels que es disposa, finançats per la Diputació de Barcelona.

Tot i que el focus se situa en els consumidors, la iniciativa també busca incloure a establiments del sector de la restauració. En aquests se’ls hi donarà uns distintius especials per identificar-los.

La iniciativa té el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, una entitat que ja porta temps ideant projectes i idees d’aquestes característiques.

No és el primer cop que es fa una iniciativa així a la comarca de l’Alt Penedès. La prova pilot es va fer al municipi de Santa Margarida i els Monjos, on aproximadament el 80% dels establiments de restauració s’hi van adherir.

La iniciativa comença el 19 de setembre a Sant Quintí de Mediona, arriba a Sant Pere el dia 17 d’octubre i acaba a Torrelavit el 12 de desembre. Es calcula que a tot Catalunya es llencen 260.000 tones d’aliments a l’any, el que representa 35kg per cada ciutadà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: