Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots s’impliquen en l’organització de Martir’s Street, que enguany tindrà sopar popular

Aquest dissabte, dia 6 d’agost, arriba una de les cites del calendari casteller de Vilafranca, que enguany ha estat a punt de no celebrar-se.

Des de l’Associació d’Amics i Veïns de la plaça Vall del Castell comenten que aquest 2016 van estar a punt de llençar la tovallola, però que la implicació dels Xicots en la organització els ha fet replantejar-s’ho.
Des de l’Associació, Jaume Llordas comenta que la festa es va recuperar per darrer cop fa 12 anys; i que té més de 60 anys d’història. Una època, recorda Llordas en què força carrers de Vilafranca celebraven la seva festa. Un dels trets distintius aquest any serà el sopar popular que es farà dissabte a la nit.
En nom dels Xicots, el seu vicepresident Dani Saumell, explica que no van tenir dubtes a l’hora d’implicar-se en Martir’s Street, ja que és una diada castellera important per a ells.
La festa es farà el 6 d’agost, tindrà activitats per els més petits, els castells, i el sopar popular com a actes centrals.
Al final hi haurà ball i s’acabarà amb la ruta de les fonts per Vilafranca.
Saumell comenta que els Xicots volen fer dissabte la seva millor actuació del que portem de temporada, amb el 5 de 8, la torre de 8 amb folre i el pilar de 6. Una diada en què finalment actuaran en solitari, ja que els Castellers de Barcelona estan de vacances i aquest any no podran participar-hi.
Per tal d’encarar la diada de Martir’s de la millor manera, els Xicots han programat un assaig especial per aquest dimarts a 2/4 de 10 del vespre; i un altre per divendres a Cal Noi-Noi. Divendres en acabar hi haurà sopar per als assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: