Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots han viscut ja una gran festa major desprès d’haver descarregat el 3 de 9 amb folre

La seva cap de colla Aina Malloll, just abans d’iniciar la processó del dia 29, ens mostrava el sentiment de satisfacció que acompanya a tota la colla.

Als Xicots els queda la diada de sant Ramon, però aquest any a l’antiga i amb el límit horari de les quatre de la tarda. Per això tenen com a repte principal de futur, sobretot guanyar el concurs de castells de Tarragona del dissabte.

De ben seguir que els de la camisa vermella van ser dels que més van gaudir aquest 29 d’agost de la processó del primer dia de Festa Major. Una processó que anava força lenta però que al final va permetre l’entrada del sant quan tot just passaven pocs minuts de dos quarts d’11 de la nit. Una processó que venia de casa de l’administradora Anna Grabalosa, i que ve permetre un cop més veure el desenvolupament del ric i variat seguici de la Festa Major.

 

Els primers coets de Drac i Diables amb l’acompanyament plàstic de la manca de llum, el no parar de danses dels elements festamajorencs. La proximitat de la gent als balls, com ara capgrossos o nans. També permetia escoltar amb quina força fan sonar l’instrument les panderetes i els panderos, o el fort repic dels bastoners i dels pastorets. Sense oblidar l’elegància del Ball Pla o les danses de Cotonines i Figuetaries. Aquest any els que també estaven molt satisfets a la processó, per la feina festa , eren els Falcons de Vilafranca.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: