Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Kórnic Trio ha descobert la poeta polonesa Wislawa Szymborska als vilafranquins

En el marc del cicle Paraules al Claustre i +, divendres passat els músics Anna Subirana, Eduard Altaba i Rafa Zaragoza van oferir un recital poètic i musical en homenatge a la poeta polonesa Wislawa.

Als tres músics, que formen Kórnic Trio, els agrada la improvisació i la experimentació i arran de l’interès de Subirana per la poeta polonesa, han traduït alguns dels seus poemes i els han donat forma de recital sota el títol d’Instants.

Guardonada amb el premi Nobel de literatura l’any 1996, la polonesa Wislawa Szymborska va escriure un corpus poètic original, fresc i profund, com explica la cantant i músic Anna Subirana.

El trio ha desenvolupat una forta complicitat amb la poeta polonesa, no només pel contingut i la manera en què concep la seva obra, sinó també per la seva vasta i nítida visió del sentit de la condició humana. De fet, han enregistrat una dotzena dels seus poemes, traduïts al català i musicats, per tal d’editar un CD monogràfic que sortirà coincidint amb el vigèsim aniversari de la concessió del Premi Nobel de Literatura.

Subirana qualifica Wislawa Szymborska de “dona fantàstica” i lamenta que popularment sigui una autora desconeguda.

Divendres, al Claustre, la poesia de Szymborska sonava així . . .

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: