Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els informadors del PVI detecten una major conscienciació respecte el risc d’incendi forestal

Els informadors del Pla d’Informació i Vigilància d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona detecten una major conscienciació de la població.

El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals de la província de Barcelona és el conjunt d’accions d’informació i dissuasió dirigides a evitar l’inici dels incendis forestals. Hi ha 85 vehicles amb informadors desplegats per la província amb l’objectiu d’evitar conductes de risc que puguin derivar en un incendi forestal, a més de 22 punts de vigilància fixes. Dels 85 vehicles, 8 circulen per la zona del Penedès Garraf.

El PVI està en funcionament des del 1996 i els informadors han detectat any rere any una major conscienciació de la població i un major coneixement de la legislació vigent en relació als incendis.

Els informadors expliquen a la població usuària del bosc o de les àrees recreatives el que poden i no poden fer en aquests espais. Al Penedès, una part molt important de la tasca dels informadors té a veure amb l’activitat agrícola.

Pel que fa a les incidències, la campanya ha estat fins al moment similar a la de l’any passat, amb una mitjana d’incendis alta que, afortunadament, no s’ha traduït en grans extensions cremades. L’incendi més gran que hi ha hagut a la zona ha estat el d’Olivella, el passat 22 de juliol, causat per un llamp.

La tempesta d’aquesta nit passada no ha causat incidències destacades a l’Alt Penedès i només ha deixat 8 litres i mig per metre quadrat, segons dades de l’estació meteorològica de l’Agència Estatal de Meteorologia, situada a l’INCAVI.

El Pla d’Informació i Vigilància d’Incendis Forestals el redacten i executen coordinadament els Ajuntaments, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i la Diputació de Barcelona. El Pla està coordinat amb el serveis d’extinció d’incendis i serveis forestals de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: