Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CEVIPE preveu una campanya de la verema d’excel·lent qualitat

Amb tot, a causa de la sequera dels últims mesos i les calamarsades, es preveu un descens d’entre el 15% i el 20% de la producció.

La cooperativa de La Granada va iniciar dimarts de la setmana passada la verema donant el tret de sortida de la campanya 2016 a CEVIPE i divendres ho va fer la Cooperativa d’Albinyana. Les varietats que s’estan veremant en aquests moments són les primerenques Chardonnay i Pinot Noir que s’utilitzen per a l’elaboració de vins base Cava.

Pel que fa a la qualitat del raïm s’estima que serà excel·lent gràcies, en bona part, al bon estat sanitari dels ceps i del raïm, tot i que algunes zones s’han vist afectades per calamarsades i el míldiu.

Enguany, també ha augmentat el nombre de raïms que han sortit en cep, però en els controls de maduresa s’ha detectat una disminució del pes respecte anteriors campanyes. Això és degut principalment a la disminució de la pluja. Cal tenir en compte que de juliol a juliol la normalitat pluviomètrica estaria al voltant dels 500L/m2 i enguany fins el 31 de juliol ha estat de 345L/m2. Aquesta dada marcarà de forma important el pes dels raïms, i per tant, els resultats de la verema d’enguany. Tot i que aquestes condicions d’humitat, precipitacions i temperatura poden influir en l’equilibri d’àcids i sucres i en la maduresa química del raïm, s’espera que la qualitat serà molt bona.

Pel que fa al ritme de maduració s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situació d’estrès hídric, però s’espera que el raïm es pugui collir en el seu grau òptim de maduresa. En general, doncs, no s’espera un avançament de la verema respecte l’any passat.

Des de CEVIPE es preveu que durant la segona quinzena d’agost comenci la verema de forma generalitzada i que s’allargui fins a mitjans d’octubre a les zones més altes del Penedès i a la Conca de Barberà. Es preveu el punt àlgid d’entrada de raïm durant la primera quinzena de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: