Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de Malcasats reparteix contra tot amb unes representacions cada cop més seguides

Els versos del ball de Malcasats de Vilafranca han tornat a fer riure i a sacsejar consciències amb les seves representacions.

S’han fet el dia 29 a les places Fèlix Mestre, Milà i Fontanals i Lluís Via i el dia 30, en tres tongades, a la Plaça Lluís Via.

Les representacions es basen en les discussions de quatre parelles davant l’alcalde, el mossèn i la municipal, que també intervenen en les disputes. Els versos són cada cop més elaborats i han adquirit un to propi molt estripat, groller i àcid que serveix per repartir de valent contra tot, des del funcionament de la festa major, a la política municipal, passant per les grans crisis de la humanitat. Enguany, la situació de les persones refugiades o l’alienació a la qual ens sotmetem voluntàriament quan vivim “bé”, per exemple jugant a caçar Pokemons, han protagonitzat alguns dels versos.

 

Els personatges del ball de Malcasats han aprofitat per donar consells als membres del Ball de Diables per millorar els seus versos.

L’any 1999 es va recuperar el ball de Malcasats integrat en el seguici de la festa major, sense la preeminència de la part teatral que tenia originàriament aquesta representació similar al Ball de dames i vells de Tarragona. Aquest format es va mantenir fins al 2012 i, des de llavors, ha deixat de participar en cercaviles i processons per ser un element independent amb les representacions del ball parlat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: