Divendres, 23 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tarragoní Jordi Bertran serà el cap de plaça per Sant Fèlix

La diada de Sant Fèlix estrenarà la figura del cap de plaça, que recaurà en el tarragoní Jordi Bertran.

La diada de Sant Fèlix continua afegint canvis en la seva organització que han de suposar millores en el desenvolupament de la jornada. Enguany s’implementaran noves mesures que complementaran les de 2015, i entre aquestes l’Administració de la Festa Major 2016 i l’Ajuntament han consensuat la creació de la figura del cap de plaça.

La figura del cap de plaça recaurà en el tarragoní Jordi Bertran. Les seves funcions seran participar en les reunions entre l’Administració i les quatre colles castelleres triades per a la diada del 30 d’agost i alhora consensuar una sèrie de mesures per agilitar-ne el seu desenvolupament.

El cap de plaça també serà el responsable de la coordinació de la implantació de les noves mesures, en el transcurs de la jornada, des de l’entrada a plaça fins a la finalització de la diada.

Treballarà conjuntament amb l’Administració i amb el seu equip de voluntaris, així com amb els serveis municipals,  principalment el de Cultura i el de Seguretat.

Les funcions executives del cap de plaça seran: fer d’enllaç entre les colles i els Administradors, i restar atent a tot el que passi i les necessitats que se’n puguin derivar; moderar els torns de les colles; vetllar perquè els temps d’actuació siguin correctes; vetllar perquè la colla que surt primer tingui a punt el seu castell perquè la jornada comenci a l’hora prevista; assegurar que les colles deixin espai a les altres per fer els seus castells on els correspons i quan els toca; intentar que l’actuació no passi de les 3 hores; resoldre possibles problemes amb la màxima diligència possible; fer d’enllaç amb tots els dispositius que aquell dia treballen per la Diada (enllaç de cada colla, cordons que delimiten l’espai d’entrada, dispositius sanitaris i protecció civil).

Jordi Bertran

Llicenciat en Filologia catalana a la Delegació de Tarragona de la Universitat de Barcelona i gestor cultural. Ha treballat a l’Ajuntament de Tarragona des del 1985 fins al 2009 en espectacles, festes, cultura popular i associacionisme, on també va conduir la recuperació del Teatre Metropol (1995) i la creació de la Casa de la Festa (2008). Fruit d’un procés important de participació ciutadana, va vertebrar la declaració de les Festes de Santa Tecla com a Festa Tradicional d’Interès Nacional (1996) –i la requalificació com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional (2009)- i com a Festa d’Interès Turístic Estatal (2002). Del 2009 al 2014 ha estat gerent de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa, de la qual havia estat director artístic entre el 2001 i 2005. Entre 2008 i 2011 ha dirigit artísticament el Festival Internacional de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú, i entre 2007 i 2011 ha preparat com a director artístic lesFestes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2011, edició en què van ser requalificades com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. De 2011 a 2013 ha estat consultor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, per al qual ha coordinat el Pla Estratègic i d’Acció del Museu Casteller de Catalunya, construcció impulsada per la Generalitat, la Diputació de Tarragona, el mateix Ajuntament i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Junt amb l’organisme autònom Xarxa de Cultura de Valls, és el seu projecte central des de 2014.

També és membre del Consell editorial de la revista Castells des de 2007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: